Followers

Saturday, July 18, 2009

Chapter Demi Chapter

Posted by NuRuLhiDaYani Bt AhmaD at 7/18/2009 01:21:00 AM
Assalamualaikum..

Em..sebelum sy nk lelapkan mata sy nak cerita keadaan sy hari nie..apa yg berlaku..em arini sy bersama sahabat sy pergi ke KL..em dengan tujuan nak pergi ke perpustakaan negara kat titiwangsa..nak cri bahan esgmnt..past tu nak g beli printer kat louyat..em cerita nyer cmini..

Chapter 1:

pg tu dalam kul 7.30 sy dah bertolak ke KL..pg tu sy bangun terlwat ckit..sampaikan sy dah bangun pun sy mamai lagi..sy n roomt sy berebut tandas..kak ila (roomt) dia cakap kat sy dia nak masuk tandas ludu..em x pe la..sy bg jek..hehe..tp yg kelakarnyer sy mamai..tahu x ap sy buat..??em sy terambil ubat gigi kak ila..kiranya saya ambil 2 ubat gigi..sy ingt saya ambik berus gigi n ubat gigi..tp sebaliknyer sy ambik 2 2 ubat gigi..hehe..maaf kak ila..penat punya pasal..mana x nyer dah berapa hari tdo kul 5.30 pagi..hehe..

Chapter 2:

em dalam perjalanan ke KL..sy duduk dekat sebelah kak mulan..x sangka dapat jupe kat dalam bas..hehe..em punya la borak3x sampai la dia ada cerita something..nak tahu??about SAKA..em ap pandangan pembaca semua tentang SAKA nie..?em menakutkan sebenarnyer..sebab tu antum semua di nasihatkan untuk berubat..sebab kter x tahu ap yg ada pada diri kiter..actlly kak mulan dulu x percaya pada perka2x ghaib nie..tp after ap yg berlaku pada drinyer sedikit sebanyak dia sudah mempercayai nyer..alhamdulillah..em sesiapa yg terasa dirinyer d ganggu cepat2x berubat islam ek..tok keselamatan diri..em past tu dah bork2x kami tertdo..kepala bertemu kepala..sahabat yg temankan sy g KL dia curi2x ambil gambr kami..hehe..dia tunjuk la cmaner kami tdo..huhu hodoh betul..=)

Chapter 3:

sesampai nyer d KL..kami terus menuju ke pekeliling tok ambil bas ke perpustakaan negara..time kat tempat bas pulak my tummy meragam..huhu..sakit sgt perut..mayb semalam sy buka kuew teow tom yam kot..x makan nasi..em sampai kat perpustakaan pun still sakit lagi..huhu..g la tandas..paip tandas x dapat bukak..kepala paip tu ketat sebab nyer..em gunakanlah tenaga yg ada..hehe..budak taekwondo x kan la x mampu nak bukak..bukan taekwondo la nama nyer..hehe..em akhrnyr kepala paip bisa dibuka dengan menggunakan segala tenaga yg ada..cuma tangan sy luka..darah la jugek..kebas terus..huhu..

Chapter 4:

Proses mencari bahan selesai jugek..tibalah nak wat pinjaman buku..em lawak kawan2x..kami ni x pernah pegi perpustakaan negara..today is we our first time..huhu..carilah jalan dengan mengikuti signboard yg d bagi..em lurus bendul sgt sampai dah ikut signbord pun blh sesat..em kami g ke tempat ap ntah tu..usang jugek la..em ble patah balik ad pekerja kat c tu nampak..dia tyer wat ap kat c tu..kami pun jawab..nak cari bangunan sejarah (pinjam buku)..em dia pun tunjuk la jalan nyer..em depan mata jek..tp kok x nampak..huhu kene tambah power cermin mata nie..hehe..

Chapter 5:

Em dalam perjalanan masuk ke bangunan tersebut d hadapan kami ada 2 lif..1 lif wat angkat barang..1 lif lagi tok org awam naik..kami d kategori dalam org awam la kan..em tp kami tekan butang lif tu yg terbuka lif angkat brg..em kami pun x naik..ikut arahan la katakan..em pintu lif tu pun tertutup semula..kami tekan butang lif lg..pastu lif angkat barang jugek yg terbuka..em ap lagi kami mengambil keputusan untuk naik lif tu..alhamdulillah x de pape kne..kot2x la kne marah ke..takut jugek..em past tu cari buku yg nak d pinjam x jupe2x lak..rupanyer kat rak bawah sekali..alhamdulillah Allah masih bg penglihatan yg baik tok cari buku tu..penting ooo tok wat esgmnt..huhu..

Chapter 6:

Em past 2 kami pun balik dan teruskan perjalanan kami ke times squer..tok solat zohor..jalan jalan jugek..kewajipan jgn d tinggal k..em sampai c tu dah siap2x solat sume gerak la g louyat..nak cari printer..em dalam perjalann ke louyat ada sorg mamat nie..x pasti la mamat ni org arab ke org bangla..sebab rambut nyer kerinting2x..hehe..em jalan sambil pandang2x ke arah kami..bukan perasan taw..tp tu la realitinyer..hehehehehehe..pastu tahu x ap yg berlaku..?mamat tu tersungkur..hehe..kami pun tersentak lak gak..kata kawan sy tu la jalan x pandang depan..hehe..pengajaranyer jalan pandang depan..jgn jalan pandang org x tentu hala..

Chapter 7:

Kami terus pergi ke tingkat atas..em mula2x g satu kedai nie..em service x bik..em past tu g kat EPSON..service ok..em sy pilih untuk bli printer jenis EPSON..alhamdulillah ap yg di cari ketemu jua..hehe..em 3 in 1..sape2x nak print asgmnt dtg la sini..hehe..5 sen jek..kuikuikui..pastu kami pun menuju pulang ke UPSI..

Chapter 8:

Dalam perjalanan ke palaza rakyat ramai sgt org..huhu..naik pun terhimpit2x..x ske..huhu..em tp redah jek..sebab kalau x redak nati x sampai upsi..lg2x sy kejar masa tok program perasmian RPA (rakan penggerak addin)..em sy dapat kejar bas kul 7..tp d sebabkan ramai balik keje..jalan pun jem..huhu..perjalanan mengambil masa 1 jam 45 minit..huhu..em sy sampai kul 8.45pm..alhamdulillah sampai jugek..em sempat la kejar program tu..em selaku naqib dan naqibah em basar tanggungjawab kter sebenarnyer..em sama2x la kter memberi yang terbik tok kter semua untuk d kongsikan..semoga dengan gerakan ini akan melahirkan generasi yang soleh dan solehah..em peserta2x RPA terdiri daripada adik2x sem 1..program ni under pusat islam UPSI..em alhamdulillah malam nie sume berjalan dengan lancar..selamat berhalaqah..chaiyok bebeh!!

Chapter 9:

Em penat dah..huhu..em sampi bilik after gulung tikar kat foyer blok 3 terus naik bilik..lapar ada ngantok ada..tp seronok melalui pengalaman hari ni..em ok la rasa nyer nak stop dulu..dah menguap banyak kali dah nie..huhu..

K.. SaLam alaik semua..=)

1 comments on "Chapter Demi Chapter"

nursyahadah on July 18, 2009 at 12:29 PM said...

tut tut..try2x jek..huhuhuhu

Post a Comment

..TinggalKan Jejak Anda Di siNi..

Blog Widget by LinkWithin
 

~..SaLam UkHwaH FiLLah..~ Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Blogger Styles Image by Tadpole's Notez