Followers

Saturday, August 22, 2009

TaRawIkh + TadaRuS aL-QurAn

Posted by NuRuLhiDaYani Bt AhmaD at 8/22/2009 02:05:00 AM
Assalamualaikum sahabat blog ku..=)..hari ini merupakan hari pertama umat Islam akan berpuasa..semoga semua umat Islam dapat melaksanakan ibadah puasa ini dengan sempurna..insyaAllah..=)

Em sebelum sy nak start asgmnt sy..nak panaskan enjin dulu dengan mengupdate blog nie..hehehehe..Em malam td line x bape baik..jd sy x dapat nak hubungi family sy..almaklumlah x dapat puasa sama-sama..walaupun begitu hati kami sekeluarga tetap sama..em wat masa ni dengan rindunyer+nak balik umah nyer em macam2x..em x pe..minggu depan blh balik..hehehehe..maaf juga buat kawan2x yg bg msg sy reply lambat..bukan x nak reply tp leh hantar sms..huhu..agaknyer semua nak wish ramadhan kat family ngan kawan2x..maklumlah bumi ni bukan 100 ke 200 org penghuninyer..tp berjuta juta..billion2x..hehehehe..

*******************************************************


********************************************************

Tarawikh malam td merupakan tarawikh yang pertama bagi permulaan untuk semua umat Islam..em alhamdulillah sy berkesempatan juga untuk melakukan ibadah tarawikh itu berjemaah bersama-sama warga kolej..em alhamdulillah ramai yang turun ke foyer blok 2 dan 3 untuk menunaikan solat berjemaah bersama-sama..tp x seramai tahun lepas..sgt ramai sehingga d foyer x cukup ruang untuk melakukan solat tarawikh..sehingga di tambah khemah untuk kami menunaikan solat bersama-sama..mungkin sem ini 1 ramadhan jatuh pada hari sabtu jadi ramai warga kolej yang balik..namun itu tidak bermakna mereka yg pulang ke rumah tidak melaksanakan solat tarawikh..tidak..barangkali mereka ingin bersama-sama keluarga mereka untuk bersama-sama puasa d rumah dan berjemaah bersama-sama d rumah..Allahu a'lam..Em ..semoga jumlah ramai pada hari ini dapat dikekalkan sampai berakhirnya bulan ramadhan..

Em habis solat tarawikh je td sy terus gulung tikar yang digunakan tok solat tarawikh td..bukan sorg2x..tp ngan kak mas..kak ateh..fizah..kak fifah dan ramai lagi..sonok..dapat pahala taw..past tu terus naik atas...naik atas mana????langit ke..??hehe..x la..mesti la naik bilik..em seronok+letih..masakan..x tdo malam semalam..dr pagi sampai malam hingga ke kul 6 pagi semula baru sy tdo..ok la tu dapat 1/2 jam jek..em past tu bgun kul 6.30 bangun..sebb ada kelas kul 8..em kat kelas macam burung hantu x cukup makan..hehehe..asyk tersengguk..tersengguk nyer tu sampai x blh nak kira..byk kali..em tobat2x..em past sy bangun kul 1 td..cadang nak tdo 2 jam jek..sampai kul 12..tp terlajak lak..x dengar bunyi alarm hp pun..sy letak kat atas meja study jek..em tp ntah camner hp tu dah sampai ke lantai..haha..memg mamai..em past bangun dah duduk2x tu..terus masak nasi n lauk tok sahur pagi ni..em masak nasi putih ngan sadin jek..tp masak sadin cara jawa sedap..

**************************************
****************************

Em untuk pengetahuan warga kolej harun aminurrashid
mulai hari ini 22 ogos 2009 surau akan mengadakan tadarus alquran..sesiapa yang nak join selepas solat tarawikh jgn balik bilik dulu..kita wat tadarus kat foyer blog 3 k..em kadg dalam setahun belum tentu kita dapat khatamkan al-quran..jadi ini adalah masa yang terbaik..semoga dengan kita bertadarus dapat menghilangkan bintik2x hitam yg ada dalam hati kita okeis..

Em rasanya setakat ini dahulu..nak menghadap asgmnt yg bertimbun sampai masa sahur nanti..selamat bersahur buat semua yang berpuasa pada hari ini..

Salam alaik..

Nursyahadah
khar,upsi

3.16 a.m

Note: Jangan ponteng puasa yer..yEEEEEEaaaa!!!! syaitan udah d kurung..=)

2 comments on "TaRawIkh + TadaRuS aL-QurAn"

ummuabdullahsyaakir on August 22, 2009 at 2:58 PM said...

Salam Syahadah,dikesempatan ni akk nk ucapkn Selmt Mnymbut Ramadhan yea^_^

NuRuLhiDaYani Bt AhmaD on August 22, 2009 at 5:12 PM said...

salam kak..syukran sy ucapkan..semoga kak gembira bersama keluarga dalam melayari bulan ramdhan..=)
thanks g blog sy..

Post a Comment

..TinggalKan Jejak Anda Di siNi..

Blog Widget by LinkWithin
 

~..SaLam UkHwaH FiLLah..~ Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Blogger Styles Image by Tadpole's Notez