Followers

Thursday, January 7, 2010

Sebelum tutup Mata

Posted by NuRuLhiDaYani Bt AhmaD at 1/07/2010 02:33:00 AM
Salam semua..ni entry dah ngantok sebenarnyer..tp sebelum nak tdo amik 10min jap update blog..nati blog bersarang pulak..em actlly nak kongsi satu cerita kat korang semua..mg terhibur dan ambil manfaat dari kisah nie k..=)

Sebelum ni sy ada pergi satu program..yg mana kami d minta tok sediakan nama kumpulan..dok pikia' pikia' akhirnyer tercetus 1 nama kat kepala sy..iaitu "Khaulah Al-Azwar"..nama tu terngiang2x d kepala selepas sy buka blog sahabat sy d usim..dia letak lagu tu d blog nyer..yg nak jd cerita kami d tyer "apa nama kumpulan??,kami jawab Khaulah Al-Azwar"..emm sedap nama tu..past tu kakak tu tyer..kenal ke sapa khaulah tu???em terpinga2x nak jawab time tu..huhu..sy hanya jawab pejuang wanita islam..tu je kat kepala yg sy blh fikir..tp jawapan tu x memuaskan lgsg..jd kakak tu pesan cari yer pasni siapa tu khaulah al-azwar..jd pesan la dalam diri..balik ni kne cari..

Em sem 4 aritu sy ada beli buku berrcinta sampai ke syurga ngan bidadari syurga..tp sy sempat bc buku ust hasrizal tu je..jd sy letak kat almari buku bidadari syurga sy tu..jd sem5 ni sy bawak balik upsi la..sambil mengisi masa lapang sy baca la..jd tgk la kat isi kandungan buku tu..ada tulis nama khaulah al-azwar..cepat2x sy buka..

Subhanallah maha suci Allah..meremang bulu roma sy masa bc..rupanyer khaulah al-azwar ni seorang pejuang wanita islam yg memperjuangkan islam..hebat menunggang kuda..berani x terkata..sgt berani..

Moral of the story nye..sebagai seorang khalifah di muka bumi Allah nie kte perlu menjadi seorang yg berani..berani menghadapi segala kemungkinan yang akan berlaku terhadap diri..sama ada mencabar atau lebih mencabar..=)..

ok ngantuk sudah..terbang dulu..salam alaik..


Note: Terima kasih kak khaulah..kalau kak khaulah x ingtkan yanie maka x taw la yanie ttg cter2x berkaitan bidadari syurga nie..mg kte semua juga d golongkan dalam golongan itu..=) kak khaulah tu kak sakinah..=)

Nursyahadah
khar,upsi
2:50 am

2 comments on "Sebelum tutup Mata"

srikandi_islamiyyah on January 23, 2010 at 1:13 AM said...

salam yani...meremang kn bile bace tntg khaulah alazwar.. nk nangis pun ade.. moge2 kite semua adalh pelapis2 khaulah alazwar..insyaAllah..

NuRuLhiDaYani Bt AhmaD on January 24, 2010 at 1:04 AM said...

salam..insyaAllah ina kalau ada niat di hati untuk menjadi sepertinya..pastikan selalu perbetulkan niat kita dalam melakukan kerja dakwah nie..takbir!!

Post a Comment

..TinggalKan Jejak Anda Di siNi..

Blog Widget by LinkWithin
 

~..SaLam UkHwaH FiLLah..~ Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Blogger Styles Image by Tadpole's Notez