Followers

Saturday, January 30, 2010

Hidup Ini Indah

Posted by NuRuLhiDaYani Bt AhmaD at 1/30/2010 12:09:00 PM
Salam..Alhamdulillah Allah masih beri nafas kepada sy untuk terus menulis dan menulis..sebenarnyer x tahu nak tulis ap..tp sepanjang bulan 1 nie sy bersama2x dengan sahabat2x sy yg lain berpencak bersama2x di pilihanraya kampus baru2x nie..Alhamdulillah segalanyer berjalan dengan lancar..Allah ambil 2 sahabat perjuangan kami dan Allah ganti dengan kemenangan cln yg d hantar oleh kami..kami hantar seramai 7 orang mahasiswa pendidik..dan kami menang 6 orang mahasiswa pendidik..Syukur Alhamdulillah..

Tahniah d ucapkan buat sabahat2xku yg menang dalam bertanding

NORANOO BINTI ARIFIN
HERWANA BINTI HERMAN
ATIQAH BINTI MOHD HASBI
NIK AZRUL BIN NIK KAMARUDIN
MOHD ZAHAR BIN MOHAMED NOR

Teruskan perjuangan anda dalam kabinet nanti..ujian dalam perjuangan pasti akan dtg..antum semua perlu kuat dan tabah dalam menghadapi mehnah dan tribulasi itu..sentiasa perbaiki dan muhasabah diri..Kami akan bersama2x antum..Takbir!

Buat sahabatku

NOR FAIQAH BINTI MOHD RAMLY

Kemenangan itu hanya milik Allah..menang atau kelah bukan destinasinyer..tetapi perjuangan itu yang harus diteruskan..Perjuangan itu indah wahai sahabatku..kami sentiasa bersama2x FAIQAH..Takbir!

ok..

Em sepanjang pilihanraya macam2x kenangan dapat di kamuskan dalam diari hidup nie..hehehe..antaranya motor kena gari dengan pak guard la..past tu nak kena langgar dengan mat rempit la..kaki masuk dalam lecak la..hu macam2x..

MOTOR kena GARI dengan Pak Guard?

Em ni la rasanya paling lawak..em sy bersama dengan sahabat saya Noranis ketika tu..masa tu after dengan Rapat Umum kat kolej sy..di KHAR..tp masa tu agak kekacauan sedikit..ada masalah..jadi after tu kami jalan menuju ke tempat parking motor td..kami tgk motor kami kena rantai dah..sy cakap dengan anis jgn dtg dekat kat motor tu..tkt2x td ada yg ekori kami masa kami nak pgi dengar rapat umum..huhu..kami pun panggil la sorang sahabat kami yg masa tu bertanggungjawab menjaga keselamatan kami..GHAZALI nama nyerr..dia pun terkejut gak tgk motor dia yg kami pinjam kena gari..hehe..takut dah time tu..dia pun g la tyer pak guard..pak guard panggil sy ngan anis..

Kami kena Denda?

Ini lah perbualan kami dengan pak guard..

Kami : Assalamualaikum pak cik..

Pak Guard : Tahu x apa salah kamu?

Kami : x Tahu pak cik..

Pak guard : Kamu parking lebih dari kawasan kuning..
[hehe..sebenarnyer kami x dok lesen..tu yg x taw..hehe]

Kami : Maaf pak cik..kami x perasan..[padahal x taw..hehe]

Pak Guard : Ok..kalau mcm tu denda..nyanyi..@ Rm 50??

Kami : x nak pak cik..suara perempuan bila nyanyi depan lelaki aurat..x blh..

Pak guard : habis tu??

Kami : Pantun blh pak cik..?

Pak guard : em nyanyi..

Kami : [sedaya upaya pujuk untuk pantun..dan akhirnya blh..]

Kami : Berjalan-jalan makan sumi..Tolong maafkan kami..

Pak guard : ?? [gelak..]

Pak Guard : x nak..nyanyi..

Kami : x nak pak cik..[kami masih menegaskan ttg suara perempuan bila nyanyi di depan lelaki..]

Kami : pak cik kalau wakil blh?? [ghazali jd mangsa..]

Pak guard : Blh la..cepat..

Ghazali : Nyanyi lagu pergi HAJI..lalalalalala

Alhamdulillah..akhirnya kami pun dilepaskan dari tahanan..hehehe..tergelak-gelak kami masa tu..x sangka ghazali sanggup nyanyi untuk bantu kami supaya d lepaskan..mana x nyer kalau ghazali x tlg dia pun x dapat la motor dia..hehehee..

Pesanan tok pak guard2x x yah la kenakan denda nyanyi..cuba suh benda lain yg lebih bermanfaat..cth mengaji surah alfatihah ke..kan bagus..pak cik pakcik..

Nak Kena langgar dengan Mat Rempit?

Em masa tu baru habis meeting..sy dan anis on the way nak balik..baru nak melintas..b4 tu kak dayah ada cakap akak akan follow belakang..memandangkan dia pernah cerita kepada kami dulu ada seorang sahabat kami perempuan kena kejar ngan mat rempit..so kami try untuk berhati2x..tetapi apa kan daya kami..masa kami nak melintas 2 motor mat rempit merempit laju dan dalam masa kami melintas motor yg kami pandu tbe2x brek secara tbe2x..masa tu kami d tgh2x jalan..alhamdulillah Allah masih mahu panjangkan umur kami..sy tersedar dan sy tepuk bahu sahabat sy dan sahabat sy terus jalan..dan kami berhenti d tepi jalan..masa tu kaki kami terketar-ketar..macam x percaya..last2x sy bawak kereta kak dayah dan kak dayah bawak motor kami..kami bertemu d kolej..

Wahai sahabat..itulah tarbiah sebenarnya..kadang kita lalai..jadi Allah ingatkan kita dengan kematian..sentiasalah perbetulkan niat kita dalam apa jua yg kita lakukan..ikhlas niat kerana Allah..agar mati kita nanti tidak sia2x..insyaAllah..

Kaki kanan masuk lecak?

Ni kisah sy dan sahabat sy ahda..hehe..kejadian ni berlaku masa tu kami tengah seronok edar flyers clon2x mahasiswa pendidik kami di kolej aminuddin baki berhampiran dengan surau al-falah..em kasut yg kami pakai adalah sama..hehe..sama bentuk dan sama rupa..kiranya satu kilang la..hehe..em first sekali ahda yang terpijak lecak tu masa nak bg flyers..x sangka pulak after dia terpijak lecak sy pula menyusuli..huhu..memg sama..sama kasut..sama kaki kanan..sama2x bg flyers..hehe..cepat2x la kami g basuh kasut kat surau..[basuh ala kadar jek]..

Moral of the story nyer kalau jalan tu jangan menonong jek..kena tgk kanan kiri depan belakang atas bawah..kiranyer tgk la sekeliling kita..=)..jgn jadi seperti kami..=p

Ok itu la sahaja cerita pasal pilihanraya..td sy kata x taw nak cerita..tp dah cerita menjela-jela pulak..tu la..x blh bg sy cakap..nanti ntah sampai kemana-mana ntah..huhu..

Ok la..setakat ni dahulu..ada masa, panjang umur, post yg baru akan wujud lg..insyaAllah..

Sama2x kita perbetulkan niat di hati ni sahabat2x..

Salam alaik..


Nursyahadah,
Khar,Upsi
2.40 am

4 comments on "Hidup Ini Indah"

hisham on February 3, 2010 at 8:50 AM said...

haha...lawak la.sedap ke ghazali nyanyi.hehe..boleh la join kump nasyid kami.

NuRuLhiDaYani Bt AhmaD on February 4, 2010 at 12:59 AM said...

salam..em sumbang sikit..hehe..em blh la ajak dia masuk group nta..insyaAllah kalah..=)..

Rio on February 11, 2010 at 12:17 PM said...

salam..kren lawak nya....salam knl aja..

NuRuLhiDaYani Bt AhmaD on February 11, 2010 at 7:12 PM said...

salam..terima kasih berkunjung..salam alaik..

Post a Comment

..TinggalKan Jejak Anda Di siNi..

Blog Widget by LinkWithin
 

~..SaLam UkHwaH FiLLah..~ Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Blogger Styles Image by Tadpole's Notez