Followers

Saturday, October 31, 2009

SaLam iMtiHan

Posted by NuRuLhiDaYani Bt AhmaD at 10/31/2009 03:42:00 AM 4 comments
Salam..

Di kesempatan ini sy nak memohon maaf salah silap yg pernah di lakukan kepada sahabat2x semua..sama ada secara langsung o maya..hehe..semoga kita semua dalam lindungan Allah swt..

Pejam celik buka mata semula nak exam dah..huhu..persediaan x mantap lg..huhu..em tgk kawan2x stdy senang jek ba..em otak diorang memg pintar..em sy lak..???blh la..hehe..walaupun x sepintar diorang namun sy tetap bersyukur dengan nikmat yg Allah telah titipkan kepada sy..kawan2x bersyukur lah setiap yg apa kita telah perolehi daripada Allah swt..kadg2x kita diuji pun kte x perasan..fikir lah sendiri..

Ni jadual exam sy

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

02-11-2009 :
KETERAMPILAN MENGARANG

03-11-2009 :

DASAR NEGARA
&
PEMBINAAN NEGARA BANGSA

04-11-2009 :

PENGANTAR ETIKA

09-11-2009 :

PENDIDIKAN DI MALAYSIA

10-11-2009 :

KAJIAN GENDER DI MALAYSIA

18-11-2009 :

PSIKOLOGI PENDIDIKAN

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Em kepada sahabat2x ku selamat berjuang ye..doakan kejayaan kita bersama..

Em ada tips sikit..if soalan tu berbentuk objektif taw..em kalau x taw mana 1 jawapan tu blh baca surah AL-ANFAL ayat 17.."..wama romaita iz romaita wala kinnallaharama.."..maksudnyer "..bukan engkau yg melempar ketika engkau melempar, tetapi Allah yg melempar.."

Em tp sebelum tu kamu semua kena berusaha dahulu..kalau dah x tahu sgt apa jawapannyer baru guna..jgn terus dr awal soalan sampai akhir soalan korang guna tanpa berusaha dahulu..sebb Allah x suka jika hambanya tidak berusaha dahulu untuk mendapatkan sesuatu..itu adalah jalan terakhir..

Untuk pengetahuan kawan2x semua ayat tu dulu digunakan oleh Rasulullah saw ketika perang..mg serangan yg dilempar terhadap org kafir tepat sasarannya..

Ok sampai sini dahulu yer..selepas habis exam baru update blog lg..ni pun curi2x masa..hehe..

Jangan lupa update hati dan amal ibadah ye..

SaLam alaik..

Note : Emmmm nak exam tp x beli alat tulis lg..sapa yg sudi bg alat tulis free..hehehehe..[..x sempat nak beli..]..chaiyok yanie teruskan study..!! Takbir!! Allahuakhbar!! Takbir!! Allahuakhbar!! Takbit!! Allahuakhbar!!

Nursyahadah,
khar,Upsi
4:08 a.m

Monday, October 26, 2009

Huhuhuhu macam-macam

Posted by NuRuLhiDaYani Bt AhmaD at 10/26/2009 11:58:00 PM 2 comments
Assalamualaikum semua..em alhamdulillah lg sekali sy dapat bernafas semula tok menulis semula di dalam blog sy yg x bp comel ni..hehe..em sepanjang percutian sy di kampung..hehe ni cuti buat sendiri..akibat kerinduan..kui3x..em seronok x terkira..sape yg x suka n gembira bila dapat jumpa ngan family..ye x..????em selama 5 hari sy luangkan masa bersama family..sy g jalan2x..umah ustaz n ustazah kami anaknyer kahwin..balik kg nenek..em mcm2x..em semalam sepatutnya plan nak balik upsi tp x jd..maklumlah kita sebagai hamba hanya mampu merancang..segalanya d tentukn oleh Allah swt..

Semalam x dpt balik sebab org umah mintak "laksa"..em layan jek la..pg tu past sampai umah dari umah nenek mak ngan abah g beli bahan nak wat laksa ngan lauk tok masak tghari..balik nyer ap lg siang ikan sume, ptg2x ap yg ptt masak la trus..em sedap jugek la laksa yg sy wat..hehe..walaupun x blh challenge air tgn mak..hehe..[tp ni anak bakal masak seenak masakan mak]..hehe

Em arini sy balik upsi..em bertolak dr umah kul 12 tghari..tp sampai upsi kul 5.30 ptg..em bukan g berjalan taw..tp dek perut yg x stabil..huhu..em selepas g tandas sy trus menuju ke surau dan berehat..masa tu terfikir..

Em mampu ke ak nak redah berjalan sampai ke pudu raya nie..??????

Lalu dalam berfikir tu terlelap selama 1 jam kat surau dalam keadaan duduk..em penat menahan sakit td..em myb sy salah makan kot..mana x yer kat umah semua sy balun..huhuhu..em trus solat2x sume..sy mampu berjalan semula..mse tdo tu sy bc doa byk2x mg d kurgkan sakit perut ni ngan d beri tenaga tok berjalan..Alhamdulillah Allah maha pengabul doa..selepas terjaga tu ringan sikit..dan ada tenaga..em mak ngan abah dah risau dah sy kat kl sentral terlalu lama..huhu..jadi pape pun dan bila2x masa kita kne berdoa supaya sentiasa d berikan kesihatan oleh Allah swt..tp ingat kawan2x..setiap penyakit o ujian yg dtg kepada kita tujuan nyer adalah sebagai penghapus dosa..

Em k la sampai sini dahulu..syg kalau setiap entry sy x tinggalkan nasihat kepada semua pembaca blog ni kan..em dalam meniti arus kehidupan kadg2x tingkatan hati kita akan mengalami turun naik turun naik..jd jgn lupa mengupdate..em hati sy sekrg perlu d update..kerana sy merasakan tingkatan hati sy nie tgh menurun..huhu..em jd mari lah sama2x menupdate hati n iman..

Salam alaik..

Note: *kami tu bermaksud [adik beradik sy]..hehe..em Seronok balik kg dapat melepaskan kerinduan yg terbuku di dalam hati..hehe..em tok saudari emy amira hidayah..walaupun x dek stdy week tp kte tahu emy mampu lakukan..chaiyok!wish u good luck k..salam alaik..

Nursyahadah,
khar,upsi,
00.23 am

Wednesday, October 21, 2009

Ibadah Dan Adat

Posted by NuRuLhiDaYani Bt AhmaD at 10/21/2009 02:30:00 AM 2 comments
Assalamualaikum sahabat2x ku..

Semoga antum semua sentiasa dalam lindungan rahmat Allah s.w.t..amin ya Rabb..arini macam biasa pegi kelas balik kelas..g surau balik surau..jumpa sahabat2x..hehe..alhamdulillah arini terisi juga rohani ni..hati manusia kan..kadang-kadang berubah..jadi kena lah selalu di update..

Ok berkaitan tentang entry saya kali ni.."ibadah dan Adat"..knp sy pilih tajuk ni sebab ia sentiasa berlaku dalam kehidupan manusia..ini semua berpandukan pada niat kita..seperti dalam hadis 40 yang berbunyi "innamal a'malu binniat" [if salah betulkan yer]..

Niat manusia ni macam2x..contoh yg ada di depan mata kita..kalau ikutkan sekrg dah nak dekat stdy week dan exam..masa ni la org akan berpusu-pusu nak wat solat sunat hajat..utk berjaya dlm exam..itu x salah..tp kalau blh sahabat2x jgn tunggu nak exam baru kita nak ingat Allah..setiap hari kalau blh kte wat solat2x sunat tu..barulah ia menjadi suatu ibadah kepada kita..kalau time nak exam jek baru wat itu lah nama nyer adat..ada faham..??????? bak kata nabil raja lawak tu..ap tu bunyi nyer.."sendiri mau ingat"..betul ke sy wat tu..??huhuhu..sy x tgk pon cter raja lawak tu..tp dengar org cakap..hehehe..

Tu la yg sy nak bezakan antara ibadah dan adat..lg contoh yg lain macam..

ok..kat mana2x ada kuliah agama o ceramah o apa2x je yg berkaitan dengan agama..hatta baca alquran sekalipun..bila kter letakkan niat kita em cmini..kalau ak ngaji+ikut program agama+kuliah agama mesti Allah makbulkan doa ak nak dapat dekan..sebab ak wat apa yg baik..em btl tu..tp niat kita camne??? kat c tu niat kita dah lari..jadinyer ia menjadi satu adat dan bukan suatu ibadah..kerana ia meletakkan niat itu bukan pada niat kerana Allah..jadi sekiranya dia wat bila x dapat dia akan merasa pts asa..kerana dia tidak meletakkan pergantungan pada Allah swt..berbeza sekiranya kita niatkan ikhlas daripada Allah tanpa meminta ap2x balasan apa yg tlh kita wat..Allah akan memberi ketenangan hati kepada kita..

Jadi anda yg membaca entry ni pilih yg mana??? Ibadah atau Adat?????

Sama2x lah kita bermuhasabah diri..

Undur diri dahulu..


Salam alaik..



Note: esok lepas zohor nak balik kg dah..rindu x terkata pada keluarga..mak x sihat..demam..kawan2x yg hadir dalam blog ni doakan kesejahteraan mak ngan family sy yer..doakan juga semoga sy selmat sampai ke destinasinyer..sekiranya sy x dapat meneruskan entry ini selepas ini mana tahu ajal maut di tangan tuhan..jadi doakanlah sy sentiasa..maaf di pinta..



Nursyahadah
khar,upsi
2:51 a.m

Tuesday, October 20, 2009

HayatiLah seni kataNya

Posted by NuRuLhiDaYani Bt AhmaD at 10/20/2009 01:31:00 AM 2 comments
.:: BerSERAh ::.

Ku Rebah Di Dalam Dakapan Hiba
Sepi Ku Rasa
Sekali Ku Kenang
Jelas Terbayang
Hakikat Diri
Sebenarnya Serba Kekurangan

Ku Menyedari Kelemahan Diri
Tiada Mensyukuri
Segala Nikmat Yang Diberi
Mempersiakan Kurniaan Mu Tuhan
Sedangkan Ehsan
Tak Terbatas Ternilaikan

c/o

Sesungguhnya Aku Tidak Berdaya
Hanya Berserah Pada Yang Esa
Memohon Keampunan Nya
Mengharap Keredhaan Dari Nya
...oh ...oh

Semoga Masih Terbuka
Ruang Keinsafan
Untuk Diri Ini Menebus Kesilapan

Note: alhamdulillah minggu ni sy dapat lalui hari2x dengan baik..syukur alhamdulillah..esemen semua dah setle..semalam ada sambutan hari raya rakan surau..juga berjalan dengan lancar..td baru post moterm nyer..byk kelemahan yg rasanya perlu d perbaiki dan byk juga cadangan yg d beri oleh adik2x rakan surau..semoga adik2x terus kekal dalam rakan surau ni yer..em penat sudah arini..huhu..makan pon byk arini..hehe..em k la undur diri dahulu..

Salam alaik..

Nursyahadah

khar,upsi
1:33 am

Thursday, October 15, 2009

Sambutan Hari Raya Exco Bersama Rexco

Posted by NuRuLhiDaYani Bt AhmaD at 10/15/2009 03:17:00 AM 6 comments
Salam..

**************************************

SeLaMaT HaRi RaYa KePaDa SemuA

JMK KHAR

REXCO KHAR

MANTAN JMK

&

PEMBACA BLOG INI..hehe

Kat bawah ni sume pict yg diambil masa sambutan hari ry semalam..yg berlangsung kat foyer blok 2..khar,upsi..

Blh tgk sama2x yer..hehe

***************************************


Ini mantan-mantan JMK..kak wani gayut ngan sapa tu..??hehe..


Apa yg sedang kami saksikan ke..??ni kak ifah ngah ajak tgk cicak kat dinding..hehe


Ni sebilangan rexco khar..suasana di gelanggang tengah menghadap makanan..


Ni kak ila..tembak dia..hehe..sapa menang ek..?????


Ni kak iffah ngan sy..kat surau masa tu..kami pozing comel jek..hehe..


Ni hala..rajin org nyer..blh la nak wat jadi menantu..hehehehe..


Tengah menghadap makanan..yg baju hijau kak su..sy..kak iffah..


Ni satu2x nyer mak cik yg sy x sempat nak amik gambar dia..sebb dia ad meeting malam tu..sempat amik ni jek la..ni Biro Latihan Pembangunan Sahsiah..Ketua kami la dia ni..namanya kak ecah..hehe..cam budak2x x..????


Kak ateh..sy..kak mas..
sayang kamu berdua..terima kasih d atas sokongan yg diberikan kepada kami..jasamu amat kami kenang..



Sian hala kene tembak ngan kak yanie..hehe..ada pape x yg cedera..??hehe..


Ni kawan sama course..pengajian malaysia..diaorg ucapkan selamat tinggal padaku sebb sy kne g meeting..huhuhu..sabau jek la..


Yumi..sy..umi..kak ifah..
pozing dulu b4 start meeting..



Ni pulak fiza..
Ngah take time mengaji sambil tunggu meeting bermula..alhamdulillah..semoga generasi sebegini terus dapat dikekalkan sampai bila2x..Amin Ya Rabb..


ok la..ni jek dapat upload..semoga dengan bulan syawal yg masih belum berakhir ni salinglah bermaaf-maafan sesama kita..seberat mana kesalahan yg org wat kat kter lebih manis dan lebih indah jika kita memaafkannya..kepada sesiapa yg belum habiskan puasa ganti+puasa 6 cepat2x habiskan yer..hehe..semoga sabahat2x pembaca semua dilindungi oleh Allah s.w.t..

Salam alaik..

Note: Diri ini masih sgt merindukan keluarga dirumah..huhuhu..


Nursyahadah
khar,upsi
16:19 p.m

SepinTas LaLu

Posted by NuRuLhiDaYani Bt AhmaD at 10/15/2009 02:54:00 AM 0 comments
SaLam semua..lama x update blog nie ha..bersarang x bp bersarang..hehe..em 3 minggu yg berlalu b4 minggu ke 14 kuliah ni amat memenatkan..dek asgmnt yg kne submit..presentation yg melambak..n macam2x..tp alhamdulillah Allah masih memberi kekuatan untuk meneruskan kehidupan di muka bumi nya yg indah ni..ni hanya entry sepintas lalu je..tp x kan setiap entry kter post kan tanpa ada input nyer..ye x..???

*******************************

untuk hari ni, pg td sy ke pekan..beli sayur n lauk mentah..nak masak..mulut teringin nak makan masakan sendiri..hehe..jemu lak asyk beli..jd amik masa yg singkat utk beli semua brg2x tu..em kalau dikira-kira ada jugek habis dalam RM11.30..apa je yg sy beli..em ayam mentah (RM3.50)..terung bulat+cili padi+kencur+bawang merah+bawang putih+lada putih+telur adalah dalam RM 7.70..hehehe..byk jugek tu..em tp x pe tok makan seminggu..sy x kuat makan mana sgt pun..setakat mengisi perut sudah mencukupi..alhamdulillah..

********************************

em brg yg sy guna arini cuma ayam+lada putih+bawang merah+bawang putih+daun soup+daun bawang..hehe nak wat soup ayam..masak tok wat buka pose pun..em alhamdulillah ayam yg sedikit berharga RM3.50 tadi dapat kongsi 4 orang..hehe..barakah x..em apa jua yg kita ada if kita ikhlas kongsi dan bersedekah insyaAllah Allah akan lebih lipat gandakan lagi rezeki kita..insyaAllah..percaya pada Allah..so far seronok dpt masak arini..

*******************************

Em ok la setakat ni dulu..

Sabtu ni sy ada midterm dasar negara..doakan..ahad lak sy ada presentation dasar negara..presentation ni amat penting..sebb ia amat berkaitan dengan esemen yg kita buat..lectrr kami iaitu kak lin nak tgk kita faham x apa yg kita tulis..kalau teruk presentation maka teruklah markah kami..oleh itu,doakan sy dapat wat yg terbaik tok kumpulan kami..

Ok undur diri dahulu..

Salam alaik..

Note: Rindu kat umah sgt2x..cam x dapat balik umah jek..dah nak masuk 4 minggu x balik..huhuhu..

Nursyahadah
khar,upsi
3:11 am

Sunday, October 4, 2009

Wanita Dan Darah

Posted by NuRuLhiDaYani Bt AhmaD at 10/04/2009 01:01:00 PM 6 comments
Assalamualaikum sahabat2x ku..kaifa halukum al'an..?bikhair au la'..?hehe..jadi mak arab lak..em alhamdulillah arini sy d beri peluang lagi untuk update blog sy nie..berkaitan ttg entry sy kali ni iaitu "wanita dan darah" yg sy nak kongsi kepada pembaca semua..pg ni sy ada mengikuti kuliah siswi..penceramah nyer ustazah syahidah yg di dtgkan dari Darul Quran..Darul Quran tempat yg sy teringin sgt nak masuk dulu..insyaAllah kalau ada peluang serta d panjangkan umur sy nak masuk jugek..

*******************************

ok..apa yg entry berkaitan tentang entry ini yg sy nak kongsi adalah ttg permasalahan wanita ttg darah yg keluar dr tubuh badannya..yg mana menurut Abu Suja': Darah ni terbahagi kepada 3 jenis..iaitu Darah Haid, nifas dan istihadah..hari ni sy nak kongsi ttg "Darah Haid, istihadah dan nifas"..

Untuk pengetahuan kaum hawa khasnya..

.::Darah haid::.

semua kaum hawa akan melalui semua ini..kaum adam juga perlu tahu juga sebb suatu hari bila dah berkahwin bila dapat anak perempuan senang kerja..anak tyer blh jawab..bg yg first time mayb dia x tahu ttg adakah ni darah haid, cara pengiraan adakah blh berlaku istihadah dan mcm2x lg..bagi yg dah tahu mayb ada sikit2x yg kte x tahu..apa yg sy lalui sepanjang kat upsi ni ramai kaum hawa dtg kepada sy dan bertanyakan kepada sy ttg haid ni..em ada sy penah tye tahu istihadah x?jawapan yg d beri "istihadah tu ap..?"..maknanya dalam ramai2x di antara kaum hawa yg terdapat di upsi ni ada yg masih samar2x ttg perkara nie..

iklan..

em ada orang ketuk pintu umah..huhuhuhu..taw x dia nak ap?em nak barg2x yg x nak d gunakan dah..kitar semula..hehe..sy bg tiji biji botol air ngan surat khabar..

ok..sambung balik..

oleh yg demikian ilmu tu x datg bergolek kalau x d cari..tul x..?em cmini..ciri2x darah haid menurut mazhab syafiee ada 5 warna..kalau salah betulkan yer..em warna hitam, merah, perang, kuning dan keruh [putih+kuning]..sifat darah haid ni kental,panas,keluar dengan perlahan-lahan,bau kurg menyenangkan dan keaadaan yg hangus [hitam2x]..umur minimum dtg haid adalah 9 tahun..if dtg pada umur antara 7 hingga 8 tahun itu bukan darah haid..ia d panggil darah fasit..iaitu darah rosak..tempoh haid pula paling pendek 1 hari 1 malam dalam tempoh 24 jam..if x kuar selepas kuar darah tu dalam masa 24 jam itu bukan darah haid dan anda harus solat..if salah betulkan ek..tempoh paling panjang 15 hari 15 malam..tempoh biasa 6 hingga 7 hari..Masa suci kaum hawa pulak adalah minima 15 hari..

.::Darah nifas::.

Nifas ni darah yg keluar seiring dengan baby atau selepasnya..yang mana tempoh nyer adalah lahzah iaitu seketika..tempoh minimum adalah 40 hari..maximum adalah 60 hari..selepas darah nifas ni kering [juhuf]..anda diwajibkan mandi wajib..even pun selepas melahirkan anak tempoh darah nifas kuar adalah 1 hari anda perlu mandi wajib..

.::Darah istihadah::.

Ia merupakan darah yg keluar bukan waktu haid atau nifas..yg mana ia di kenali sebagai darah penyakit..kadg2x ia keluar disebabkan strees..masa zaman rasulullah dulu ada 10 orang yg melalui darah istihadah ni..antaranya ummu habibah..zainab umul mu'minin..fatimah abu ubaisyh..macamner cara nak solatsekiranya ketika itu darah istihadah..darah istihadah ni kita wajib solat..pertama sekali nak solat je kita kne basuh terlebih dahulu..kemudian pakai lapik yg blh mengelakkan dr darah itu menembusi kain..ini kerana sekiranya terbus darah itu ke kain maka batal solat itu dan ia d kira sebagai najis..kemudia berwudu'..berwudu' mestilah ketika itu sudah masuk waktu..dan tidak blh lengah2x kan solat selepas mencuci darah tersebut dan berwudu' dan terus jek solat..

~Permasalahan yg berlaku~

Soalan Pertama : Boleh x nak baca Alquran ketika sedang haid?

Jawapannya : tidak boleh..namun walau bagaimanapun sekiranya kita nak bc jugek baca dlam hati..tp kadg2x ada yg biasa menghafaz ayat2x quran..dia nak menunggu masa untuk habis haid tu lama..jadi takut apa yg di hafaz tu lupa..jadi blh niatkan zikir dan niat berdoa..kalau salah betulkan k..

Soalan Kedua : Blh pegang quran x..?

Jawapannya : x boleh melainkan tafsir Alquran..sy bg cth yg berlaku, sekiranya tgh2x mengaji tbe2x datang haid..jadi camaner nak alihkan quran itu ke tempat nye?anda blh iringi alquran tu dengan membawa barnag2x yg lain seperti pensil,buku or somethg like that la..

Soalan Ketiga : Blh masuk masjid ke x ketika haid?

If tengah Haid x blh duduk di dalam masjid..masa tahun 2002, ada satu fatwa di keluarkan yang mana "wanita diharamkan untuk duduk di majlis ilmu ketika sdang haid"..em byk pandangan sebenarnya..sedikit sy kongsi pada zaman Rasulullah dulu..ketika itu Aisyah sedang haid, rasulullah menyuruh aisyah untuk mengambil sehadah di masjid..lalu aisyah jawab sy tgh keadaan haid..lalu rasulullah menjawab haid kamu itu bukan dtg dr tangan kamu..dr kisah Aisyah ni..rasulullah kata sekiranya kita melintasinya sahaja blh..yg tidak blh disini ialah duduk dalam tempoh yg lama di khuatiri akan mengotorkan masjid. if salah betul kan k..kte kongsi sam2x..

Soalan Keempat : melihat darah ketika mengandung adakah itu darah haid?

Jawapannya : Menurut mazhab Syafiee ia menyarankan supaya kita lihat dulu ciri2x darah itu..adakah ia tergolong dalam darah haid..?itu anda yg kene pastikan..if ia darah haid jadi tinggalkan lah solat..if lebih dr 15 hari anda perlu istihadah..

Soalan Kelima : Ketika mengandung dekat2x nak bersalin keluar darah, adakah itu darah haid?

Jawapannya : em org tua2x kata ia tanda nak bersalin dah..em sebenarnya ia bukan darah haid..anda wajib solat..tp dalam islam ada keringanannya..takut tgh solat bersalin lak..payah tu..hehe..em jd wajib qada' bg solat td yg d tinggalkan sebelum nak bersalin td..

Soalan Kelima : Selepas mandi wajib adakah perlu qada' solat sebelumnya?

Jawapannya : Em bg jawapan nie sy bg contoh, sekiranya anda mandi wajib pada waktu asar, jadi anda perlu qada' solat zohor sekali..ini kerana waktu solat zohor dan asar adalah bersambungan..tapi sekiranya anda mandi waktu zohor anda tidak perlu qada' waktu solat subuh sebb waktu solat d antara subuh dan zohor adalah panjang..berbeza pula denga sekiranya anda was2x ketika mandi wajib pada waktu zohor dan anda solat zohor..jd anda mandi lagi pada waktu asar..jd anda perlu qada' kan juga solat zohor td..

********************************

Em banyak lagi persoalan2x yg timbul sebenarnya..tp x berkesempatan nak menulis..ini sahaja yg sempat sy kongsikan kepada sahabat2x pembaca sekalian..if ada pape yg x faham blh bertanya dan insyaAllah sekiranya saya tahu sy kongsi dan sekiranya sy x tahu kita sama2x berkongsi yer..if salah sahabat2x pembaca blh bg pandangan..sebb banyak pandangan yg d ambil..pandangan ni kata lain..pandangan tu kata lain..em jd masa ni la kte nak berkongsi ilmu walaupun secara maya..hehehe..

Ok kte jumpa d entry akan dtg..kalau ada kurg sahabat2x pembaca blh tambah..sgt2x d alukan..semoga antum semua sentiasa berada dalam rahmat dan perlindungan Allah swt..undur diri dahulu..

Salam Alaik..

Nursyahadah,
Khar,upsi,
14:15 P.m

Note: petang nie ada extra training b4 my greading at 24oktober2009 after tournmt..huhu..dapat x yer tali pinggang merah sem ni..???

Blog Widget by LinkWithin
 

~..SaLam UkHwaH FiLLah..~ Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Blogger Styles Image by Tadpole's Notez