Followers

Monday, October 26, 2009

Huhuhuhu macam-macam

Posted by NuRuLhiDaYani Bt AhmaD at 10/26/2009 11:58:00 PM
Assalamualaikum semua..em alhamdulillah lg sekali sy dapat bernafas semula tok menulis semula di dalam blog sy yg x bp comel ni..hehe..em sepanjang percutian sy di kampung..hehe ni cuti buat sendiri..akibat kerinduan..kui3x..em seronok x terkira..sape yg x suka n gembira bila dapat jumpa ngan family..ye x..????em selama 5 hari sy luangkan masa bersama family..sy g jalan2x..umah ustaz n ustazah kami anaknyer kahwin..balik kg nenek..em mcm2x..em semalam sepatutnya plan nak balik upsi tp x jd..maklumlah kita sebagai hamba hanya mampu merancang..segalanya d tentukn oleh Allah swt..

Semalam x dpt balik sebab org umah mintak "laksa"..em layan jek la..pg tu past sampai umah dari umah nenek mak ngan abah g beli bahan nak wat laksa ngan lauk tok masak tghari..balik nyer ap lg siang ikan sume, ptg2x ap yg ptt masak la trus..em sedap jugek la laksa yg sy wat..hehe..walaupun x blh challenge air tgn mak..hehe..[tp ni anak bakal masak seenak masakan mak]..hehe

Em arini sy balik upsi..em bertolak dr umah kul 12 tghari..tp sampai upsi kul 5.30 ptg..em bukan g berjalan taw..tp dek perut yg x stabil..huhu..em selepas g tandas sy trus menuju ke surau dan berehat..masa tu terfikir..

Em mampu ke ak nak redah berjalan sampai ke pudu raya nie..??????

Lalu dalam berfikir tu terlelap selama 1 jam kat surau dalam keadaan duduk..em penat menahan sakit td..em myb sy salah makan kot..mana x yer kat umah semua sy balun..huhuhu..em trus solat2x sume..sy mampu berjalan semula..mse tdo tu sy bc doa byk2x mg d kurgkan sakit perut ni ngan d beri tenaga tok berjalan..Alhamdulillah Allah maha pengabul doa..selepas terjaga tu ringan sikit..dan ada tenaga..em mak ngan abah dah risau dah sy kat kl sentral terlalu lama..huhu..jadi pape pun dan bila2x masa kita kne berdoa supaya sentiasa d berikan kesihatan oleh Allah swt..tp ingat kawan2x..setiap penyakit o ujian yg dtg kepada kita tujuan nyer adalah sebagai penghapus dosa..

Em k la sampai sini dahulu..syg kalau setiap entry sy x tinggalkan nasihat kepada semua pembaca blog ni kan..em dalam meniti arus kehidupan kadg2x tingkatan hati kita akan mengalami turun naik turun naik..jd jgn lupa mengupdate..em hati sy sekrg perlu d update..kerana sy merasakan tingkatan hati sy nie tgh menurun..huhu..em jd mari lah sama2x menupdate hati n iman..

Salam alaik..

Note: *kami tu bermaksud [adik beradik sy]..hehe..em Seronok balik kg dapat melepaskan kerinduan yg terbuku di dalam hati..hehe..em tok saudari emy amira hidayah..walaupun x dek stdy week tp kte tahu emy mampu lakukan..chaiyok!wish u good luck k..salam alaik..

Nursyahadah,
khar,upsi,
00.23 am

2 comments on "Huhuhuhu macam-macam"

wafa-annisa on October 27, 2009 at 11:37 PM said...

thanx my dear.. :)

NuRuLhiDaYani Bt AhmaD on October 30, 2009 at 1:59 AM said...

to wafa-annisa:
salam emy..sama2x..perjuangan mesti d truskan ok..:)

Post a Comment

..TinggalKan Jejak Anda Di siNi..

Blog Widget by LinkWithin
 

~..SaLam UkHwaH FiLLah..~ Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Blogger Styles Image by Tadpole's Notez