Followers

Saturday, September 12, 2009

AcciDenT??

Posted by NuRuLhiDaYani Bt AhmaD at 9/12/2009 04:10:00 PM
Assalamualaikum sahabat-sahabat semua..alhamdulillah sy masih d beri nyawa oleh Allah selepas sy dan kak mas tirah d beri ujian..entry kali nie ttg kejadian yg berlaku masa kami on the way ke pekan..tujuan hati hendak pergi ke program..tp Allah telah mengatur yang terbaik untuk diri ini..Alhamdulillah saya dan kak mas tirah selamat walaupun kami 2 2 dok dalam longkang..

Bagaimana kejadian berlaku??

Em kejadian berlaku masa tu sy dan kak mas tirah dalam perjalanan nak ke pekan tg malim..em dalam perjalanan d depan stesyen minyak ESSO..kami nak elak dari terlanggar untie yg sedang mengayuh d tengah jalan..seperti itu jalannya sendiri..hehe..dalam nak mengelak handle basikal untie india tu tersangkut pada brek motor kami..jd motor kami hilang kawalan terus langgar tiang yg ada kat tepi jalan dan kami iaitu sy dan kak mas tirah terus termasuk dalam longkang dan mtor tersadai kat tiang tu..kak mas tirah terbaring kat dalam longkang dan posisi sy kat kaki kak mas tirah..sebb pinggang sy terhantuk kat longkang batu dan muka tersembam kat tanah..[alhamdulillah bukan batu..]..em kak mas tirah lak kaki kanan dia luka dan pinggang jugak sakit..

Pengalaman masa Accident

Em pengalaman masa accident tu..huhu x taw nak cakap camner..masa tu dah ingat mati jek..em sebut kalimah Allah je dah masa tu..terfikir sejenak..apa akan berlaku sekiranya hari itu nyawa ku d ambil oleh Allah swt..ini lah first time sy accident..b4 nia x penah..em sy merasakan ada hikmah d sebalik apa yg berlaku..em sedih x dapat g program tu..em yg penting apa yg dah aturkan untuk kita adalah yg terbaik..kita hanya mampu merancang..Selebihnya Allah yg tentukan..

Untie Mintak gantirugi???

Em pada asalnya dia mintak gantirugi..tp kami cakap bukan salah kami..kira kite nie 2 2 salah..em sebenarnya untie ni kehidupan dia susah sahabat2x..dia x de suami dah..tp yg sy pelik adik dia naik kereta WAJA tu..masih perbincangan seolah-olah adik dia seperti x nak tolong kakak dia sendiri..em sy terfikir np sampai g tu..ptt la untie tu dari kat temapat accident sampai kat hospital asyk tyer je camner..[camner ngan basikal untie..camner ngan basikal untie..]..kami pon penat nak jawab camner..em basikal tu satu2x nyer kenderaan yg dia ada..tu dia tyer aje..em alhamdulillah kata sepakat d ambil dia bayar tok basikal dia dan kami betulkan motor kami..kiranya x dek la ganti2x rugi nie..syukur alhamdulillah..

Em alhamdulillah setle dah sume..mtor pon dah hantar g bengkel..em syukur Allah masih pinjamkan nyawa..em kene lah muhasabah diri semula kenapa Allah bagi kemalangan td..so far kami ok..Alhamdulillah dapat raya ngan family lagi tahun nie..sebb td mak tepon mak kata..[alhamdulillah dapat jupe mak ngan abah lg..]..syahdu lak dengar ayat mak td..huhuhuhu..bagaimana suasana raya ye jika pada pg raya tu sy tak bersama-sama ngan mak n abah n family sy???

Em ok la..setakat ini sahaja dahulu..dalam bulan ramadhan ni perbanyakkan lah tingkatkan iman..jg hati..jg tingkahlaku..em kejar malam lailatulqadar tu..ganjaran jika dapat malam lailatulqadar tu emmm cukup indah..sahabat semua blh baca entry sebelum ni yg sy publish pg td b4 sy nak g program..ok..

Salam alaik..

Nursyahadah
khar,upsi
17.24pm

Note: semoga kak mas tirah cepat sembuh..nati kte blh naik mtor sama2x lagi..hhehe..

9 comments on "AcciDenT??"

NuR on September 12, 2009 at 5:43 PM said...

alhamdulillah..
jaga diri baik2 tau dik pasni..
sampaikan salam pada kawan tu..
akak doakan semoga kamu berdua cepat sembuh..

NuRuLhiDaYani Bt AhmaD on September 12, 2009 at 7:04 PM said...

to kak nur:
terima kasih kak..doa tu cukup bermakna buat kami..syukran lagi sekali..salam alaik

MiSS WaNa HeRMan on September 12, 2009 at 11:25 PM said...

salam lailatul qadar...

semua yang berlaku ada hikmahnya...

Allah telah merancang segala2nya yang terbaik utk akak...

maybe accident tu menjadi lipatan sejarah hidup kak yani...

NuRuLhiDaYani Bt AhmaD on September 13, 2009 at 12:15 AM said...

to Miss wana herman:
salam wana..salam lailatulqadar..mg dapat hdupkan 10 malam terakhir nie..chaiyok..em ada hikmah nyer akak n kak mas tirah accdnt..hehe..nk dapat durian runtuh kot..hehe..thanks dik..=)
salam ukhwah..

Nur_pama"Khairatun hisan" on September 13, 2009 at 6:29 PM said...

Salam...emm...akk doakan yg baik2 buat yani dan kak mas tirah.May Allah alwys Bless us...
Klu skt g,jgn lpe g klnik k..t.c
(akk pn tgh m'glmi skt pinggng,duk lame sgt kt kem, alhmdllh tuk ilmu byk inpt dpt)

NuRuLhiDaYani Bt AhmaD on September 13, 2009 at 6:38 PM said...

to nur_pama"khairatun hisan"
salam kak ma..thanks..hehehehe..doakan yanie n kak mas..=)..mg akak pun sihat2x selalu k..=)

Nur_pama"Khairatun hisan" on September 13, 2009 at 7:01 PM said...

i'Allah,sllu doakan...

Tg Abd Ghafar B Tg Ahmad on September 16, 2009 at 8:48 AM said...

Salam lailatulqadar..
Semoga nti dan kak mas cepat sembuh..
lepas ni nak raya dah, then lepas tu nak kejar aspirasi lak..motor tu pun repair cepat2..

Semua yg berlaku ada hikmahnya..antaranya, dpt knal auntie tu kan?

Allahyubarikfikum..

NuRuLhiDaYani Bt AhmaD on September 16, 2009 at 10:46 AM said...

to abg tg:
salam..syukran..mtor kak mas tirah dah siap d baiki rasanya..alhamdulullah..jumlah semua dalam rm 80..insyaAllah mg apa yg berlaku ada hikmahnye..amin yaRabb..em ha'a dapat kenal untie tu..hehehehe..
salam lailatulqadar juga ya abg tg..salam alaik..

Post a Comment

..TinggalKan Jejak Anda Di siNi..

Blog Widget by LinkWithin
 

~..SaLam UkHwaH FiLLah..~ Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Blogger Styles Image by Tadpole's Notez