Followers

Friday, May 1, 2009

~..KeRindUan pD C ComeL..~

Posted by NuRuLhiDaYani Bt AhmaD at 5/01/2009 02:48:00 PM
SaLam..

Em sambung semula..em menghitung hari nak balik ke umah sekrg nie..hehe..em insyaAllah akan d jemput..oleh siapa?of cz la family..satu kapal datang..hehehe..em nak cter pe ek ptg2x nie..biase nyer org tdo..kalau musim exam org baca buku..bg yg dah habis..???macam sy..hehe depan laptop jew la..

Em nak kongsi sikit kisah seekor kucing yg berada kat umah kat kg sy..

Jap ek..nie pic nyer..

ni la my cat..ewok namanyer..hehehe..


Em banyak rintangan yang dilalui oleh ewok nie..sebelum ewok sy ambil dr umah jiran sy em kurus keding..hehe..makan minum dia x d jaga..so first time jupe ewok sy geram..sebb comel sgt..so sy mintak kat jiran sy..em dia bg..em mse tu seronok sgt..=)senyum lebar..

Hari pertama:

Ewok larikan diri dr umah kami..dia balik ke umah dia..kat umah jiran..em mase tu x puas hati betul sebab dia balik ke umah jiran sy..em niat mmg nak bela ngan syang ewok..

Hari kedu:

Sy ambil lg dr umah jiran sy bawak balik umah..jiran sy pun x nak bela dah ewok..sebab nyer x taw la..em sy letak dalm bilik sy..em kunci pintu..tp ewok bijak..dia bukak tingkap..hehe..dia g mane???dia balik lg ke umah jiran sy..

Hari ketiga:

Sy ambil ewok bawak balik umah sy lg..em past tu kan..nak tahu x sy wat pe..???

hehehehehee..ni dengar nasihat mak n abah..

Sy pusingkan ewok kat tiang 3x..

Tahu x ap yg berlaku hari esoknyer..???

Ewok x balik dah ke umah jiran sy..hehe..mse tu gembira sgt..sampai la hari ini..hehe..

Em kami bela ewok ngan baik..kami bg ewok makan friskies..setiap hari..b4 kami bela dia jiran bg makan ikan mentah..jd bulu dia mudah gugur..after dia makan friskies setiap hari bulu dia jadi kilat dan kembang semula..badan dia pun semakin besar..hehe..tgk jew la kepala ewok..besar kan..hehe..tgk la sape yg bela..

Em ble nak bg makan..sy akan panggil..ewok3x..dia akan dtg lari laju2x..nak makan..

Em dulu ewok garang..ni ske gigit org..sy dah banyak kali kne gigit ngan dia..sampai x heran dah..

Nie pic ewok mse garang..


hehehe..sape dtg kacau ak..ak gigit..haha


Em ewok suke main..suke makan..hehe..tp sekarang dia manja sgt2x..=) berbeza ngan dulu garang sgt2x..mke pun bengis..ewok nie betina..bukan jantan..=)tp garangnyer subhanallah..tp sejak dia dah manja..kami sekeluarga pun bahagia..

ni pic time dia tdo..


wahhhh..ngantok nyer..huhuhu


Ewok tdo macam org..tdo dalam keadaan baring cam org..em first time nampak takjub nyer..kucing leh tdo dengan gaya macam manusia tdo..hehe..tp lame2x biasa dah..


Em ewok x dek zuriat..em anak nyer mati dalam perut..em Dr kata anak besar dalam perut that why susah nak kuar..em kterorg x tahu pun yg ewok bunting..tahu2x mse tu dia dok diam je..cian sgt tgk dia meneran..em sy bawak g klinik haiwan..Dr kata kne operation..wah mase tu first time bawak kucing sendiri d operation..risau x tahu tahap ap..huhu..keje nye tepon Dr tu je..nama Dr tu Dr Mano..hehe..em ewok dapat diselamatkan tp anak nyer x dapat diselamatkan..em x pela x dek rezeki ewok nak ade anak..em yg penting ewok selamat..mse Dr bgthu ewok selamat..lega gusar dihati nie..Em 2hari selepas ewok di operation sy g amik dia kat klinik..=)selang 3hari dia balik ewok dah blh main..cuma luka kat perut ewok lom kering sgt..tp ewok nak main..sy selalu cuci luka dia..akhirnyer luka dia dah kering dan kulit dia camtum semula..x ingat selepas berapa minggu..seminggu lebih je kot..=)


Em k la..rasenyer sampai sini dulu..penat cter pasal ewok nie..hehe..sabar ek ewok..2 hari lg kakak balik..=)

Em sy selalu gelarkan diri sy kat ewok kakak..hehe..em sape2x yg ade pelihara kucing jagalah dan peliharalah dengan sebaik-baiknyer..ia suatu ibadah jugek..=)

p/s:kucing ni x leh di jual..sape2x nak kucing beli kat kedai haiwan ye..hehe..

K jumpe lg semua..

SaLam alaik..=)

2 comments on "~..KeRindUan pD C ComeL..~"

wafa' annisa' on May 5, 2009 at 5:38 PM said...

hai kakak kucing :p

nursyahadah on May 8, 2009 at 12:16 AM said...

hehe..bukan kakak kucing jew..raja kucing..hehehehe..meh la kalau nak main ewok emy..hehe..

Post a Comment

..TinggalKan Jejak Anda Di siNi..

Blog Widget by LinkWithin
 

~..SaLam UkHwaH FiLLah..~ Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Blogger Styles Image by Tadpole's Notez