Followers

Thursday, April 5, 2012

Hampir Setahun

Posted by NuRuLhiDaYani Bt AhmaD at 4/05/2012 08:13:00 AM
Salam Ukhwah buat pembaca sekalian..tajuk di atas menggambarkan sudah tersangat lama sy tidak mengupdate blog.. salah satu asbab nyer lupa password blog ni..hehe..em sepanjang hampir setahun macam2x berlaku dalam hidupku..percaya @ tidak itulah yang telah berlaku..

Seusai praktikal sy di SMK BBST pada 27 Ogos 2011 maka selesai tempoh saya menuntut ilmu di peringkat ijazah, Alhamdulillah..InsyaAllah pada bulan mei ni saya dan sahabat-sahabat pengajian saya akan berkonvo..Walaupun ia hanya sekadar adat bagi usai pengajian namun ia merupakan penghargaan buat diri saya yang tak pernah berkonvo ni..hehe..

Kehidupan ohhh kehidupan..kat bawah nukilan ku sendiri..w/pun ayatnya carca merba at least diri ini berusaha untuk menciptanya..hehe..Jom teruskan membaca..

Tentang "Hampir Setahun"..

Kini aku adalah seorang isteri,
Kepada Suhainizam Sharif ketetapan olehmu,
Percaya @ tidak?
Itulah hadiah Ilahi buatku..

Inilah perjalanan hidupku dalam "Mencipta Syurga Rumah Tangga" bersama suami tercinta Suhainizam Sharif.

Kini aku adalah seorang mahasiswa,
Memahami tuntutan menuntut itu wajib,
Dari Ijazah kepada Master,
Makanya aku Mengembangkan sayap mencari ilmu,
Kerana ia mampu mendekatkan diri ini kepada ilahi..

Semoga perjalanan diriku dalam menuntut ilmu dipermudahkan oleh ilahi serta mendapat keberkatannya.. "Sentiasa berubah secara positif, Cemerlangkan diri untuk membentuk keluarga gemilang"

Kini aku adalah Pendokong,
Bersama-sama dalam Haraki Islamiah,
Moga Allah terus cekalkan hati,
Untuk terus berada dalam jalan dakwah..

Pahit manis bersama suami dalam haraki islamiah ini memang teruji dalam melayari dunia realiti ini..sangat di tarbiyah oleh ilahi..Andai tidak dicekalkan hati maka akan terus tersungkur..Allah..Semoga Allah permudahkan urusan kami dalam jalan dakwah kami..Ameen Ya Rabb..

Bilakah agaknya Diri ini seorang GURU? [Sentiasa sebenarnya..hehe]
Menanti pada bulan April..
Semoga Ilahi permudahkan urusan kami..Ameen Ya Rabb..

Huuu..sekian terima kasih..hehehe..

InsyaAllah entry akan datang akan menyusul..Doakan mg jari-jemari ini pantas bergerak menaip entry-entry utk tatapan sahabat-sahabat..InsyaAllah..Rabbi Yassir Wala Tuassir..Allahumma Ameen..

4 comments on "Hampir Setahun"

♥ HeRWaNa HeRMan ♥ on April 15, 2012 at 12:59 AM said...

moga dipermudahkan segala urusan kak yani..
syg akak krn Allah^__^

Angah on April 26, 2012 at 12:22 AM said...

hehe...bila agaknya kak yani nak ada baby?hehehe

NuRuLhiDaYani Bt AhmaD on April 26, 2012 at 2:13 PM said...

to Wana : Ameen ya rabb..syukran wana sayang atas doanya..doa ini juga utk wana..;)..berkasih dan bersayang kerana Ilahi..;)

to Angah : hehehe..doakan la ye..mg d permudahkan urusan ini juga..

Nur_Ma"Khairatun Hisan" on December 21, 2012 at 3:05 PM said...

Assalamualaikum sahabat surgawi..
Merinduimu sesuatu diingini,
moge peroleh Rahmat Ilahi..
Hiasi diri dan keluargamu dengan
cahaya Imani..
Moge diriku turut menggapai keindahan
Syurga duniawi selamanya hingga Syurga Akhirat nanti :)

Post a Comment

..TinggalKan Jejak Anda Di siNi..

Blog Widget by LinkWithin
 

~..SaLam UkHwaH FiLLah..~ Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Blogger Styles Image by Tadpole's Notez