Followers

Saturday, July 31, 2010

Kenangan Bersama Di BCSA

Posted by NuRuLhiDaYani Bt AhmaD at 7/31/2010 01:51:00 AM
Assalamualaikum..Alhamdulillah jumaat lepas ana bersama sahabat2x ana..kak na, kak iera ngan kak ma..em semua kakak2x..ana jek adik..ngeh3x..em rancang demi rancang alhamdulillah berjaya juga terlaksana misi kami untuk berjalan bersama-sama..em lama dah rancang nak g jalan bersama-sama..tp bila mana rancang tp x jd..em kali ni mesti jadi..Alhamdulillah di takdirkan oleh Allah ana dan sahabat2x ana pergi ke shah alam..rancangan awal adalah nak g cameron..em tp mak ngan abah ana x bg ana drive ke sana..em mak ngan abah kata x boleh coz anak mak ngan abah sorg ni kalau bawak keta laju..ngeh3x..maaf mak ngan abah..tp x pe..dapat juge g jalan2x deh..walaupun hati ni teringin sangat nak g cameron highland..insyaallah panjang umur sampai la gak ke sana..

Jadi plan B kami adalah ke taman cahaya seri Alam..di shah alam..dekat jek..seawal 7.30 pg kami bertolak dari tg malim..sampai dalam kul 10 pg la cmitu..alhamdulillah..perjalanan di permudahkan oleh allah swt..syukur kepada Allah..

MISI KAMI KE RUMAH IKLIM 4 MUSIM

[Bermula perjalanan kami..ngeh3x]


[sampai ke taman cahaya seri alam]

[santapan pagi kami..hehe]

[peta kami sepanjang kami berada di taman cahaya seri alam]

[bermula perjalanan kami mengelilingi hutan..ngeh3x..]

[perjalanan kami sesat dek kerana mereka berdua x habis belajar baca peta..hehe..]

[berhenti jap..kumpul tenaga..]

[burung ni sangat sombong..huhu]

[singgah sebentar di taman arnab..tp arnab nyer dah x dek dah..huhu..sudah berpindah ke kampung seberang..ngh3x..]

[smart..guru2x pengayuh hebat..hehe]

[Alhamdulillah sampai juga misi kami ke rumah iklim ni..]

Alhamdulillah selesai berjalan di rumah iklim dalam kira-kira jam 1.30 ptg kami bergerak keluar dari hutan ni..n than terus g jalan ke destinasi yang seterusnya..em tanpa d rancang kami singgah ke wetworld..ngeh3x..meriah tgk kakak2x ana tu berendam..alhamdulillah hari jumaat tu x dek org kat wetworld..em sewa pelampung la paling x tahan..alhamdulillah dapat kurangkan stress di hati..ngeh3x..

Jam 6.00 ptg kami bergerak keluar dari wetworld tu..terus g makan kat gerai seksyen 2 yang biasa budak2x uitm makan kat c tu..kenyang perut after makan..selepas tu g ke I-CITY..tgk pokok2x berlampu..cantik..em siap2x solat terus bergerak ke tg malim..dalam keadaan kenyang..drive sorang2x..sume dalam kereta dah keletihan..diam jek..ana pun bawak la kereta sesuka hati..ngeh3x..tp ana masih dengar nasihat mak ngan abah..jgn bawak laju2x..hehe..insyaallah mak ngan abah..

Ok la..sampai sini dulu perkongsian rehlah kami..hehe..alhamdulillah dalam keadaan seronok berjalan tidak terlepas utk ana selitkan usrah bersama sahabat ana..alhamdulillah..mg ukhwah yang terjalin kekal sampai bila2x..sayang kakak2x semua..muuuaahhhh!!

Salam alaik..

Note : Sahabat2x..doakan kesihatan abah ana ek..mg abah cepat2x sembuh..amin ya rabb..

Nursyahadah
khar
2:31 am


2 comments on "Kenangan Bersama Di BCSA"

pelangisenja said...

slm..akak bleyh xrecheck ape background gmbr yg pertama n klu bleyh remove je gmbr tu coz ade "pemandangan" yg xsepatutnya dlm gmbr tu...

NuRuLhiDaYani Bt AhmaD on August 1, 2010 at 7:25 PM said...

To pelangi :
Salam..syukran dik..akak x perasan..em akak dah delete dah..=)
em blh tahu pelangi ni sapa ek..?taaruf sikit deh..

Post a Comment

..TinggalKan Jejak Anda Di siNi..

Blog Widget by LinkWithin
 

~..SaLam UkHwaH FiLLah..~ Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Blogger Styles Image by Tadpole's Notez