Followers

Thursday, December 2, 2010

Pintu Bukan Lagi Masalah

Posted by NuRuLhiDaYani Bt AhmaD at 12/02/2010 11:41:00 PM
Assalamualikum..huh setelah 5 minggu tidak update blog..itulah masalah pengurusan ana dari dulu sampai sekarang..memg jalan laju tapi bab masa nak betul2x jaga "berat"..huhu..emmm kadang nak update blog ni..dah rancang nak tulis ni la malam ni..esok rancang lagi nak tulis tajuk ni la malam nie..tp x jd jugek..huhu malas sangat jari ni..huhu berubah2x hidayani!

Alhamdulillah bersyukur pada Allah..udah ramai penghuni surau muslimat di surau ek..ini adalah kekreatifan sahabat2x ana terutamanya "HERWANA BINTI HERMAN" dalam merancang pelbagai aktiviti untuk diberikan kepada mad'u..em setiap hari kena prepare nak bagi tazkirah apa..hehe..

Sebenarnya surau di kolej ana kecil..pintu masuk pun satu..situlah laluan muslimin, situ jugalah laluan muslimat..sifat seorang wanita memang x lari dari malu..huhuhu..em dulu pernah diutarakan tentang persoalan pintu..pintu 1, kecik..muslimat nak masuk pun segan..sebab selalu akan bertembung dengan muslimin..

Emm ada diutarakan kepada pihak pengurusan kolej, tp gaya mana nak buat..nanti tebuk dinding kang bangunan runtuh..hehehehe..Emm teringat jawapan yang diberi oleh pengetua la kalau x silap ana..em pucuk pangkal dalam beribadah adalah hati..bukan pintu..ngeh3x..kata2x tajam tu..bak kata orang..nak seribu daya..x nak seribu dalih..

Jadi sahabat2x..apa lagi jangan anggap PINTU sebagai sebab utama untuk antum tidak turun ke SURAU..hehe..

Ok setakat ini sahaja perkongsian..insyaAllah ada kelapangan entry baru akan muncul lagi..insyaallah..doakan ana deh..

Salam perjuangan buat sahabat2x semua..

Salam alaik..


Nurulhidayani Ahmad
Khar,upsi
00:19

2 comments on "Pintu Bukan Lagi Masalah"

MiSS WaNa HeRMan on December 3, 2010 at 1:42 AM said...

terharu cik wana nama kuar kat blog http://muslimat-sejati-nursyahadah.blogspot.com/...

ngengenge..

biarlah kita tinggalkan kenangan yg baik kat surau..

sama2 kita membantu..

insyaAllah...

NuRuLhiDaYani Bt AhmaD on December 3, 2010 at 11:41 AM said...

To Wana : Hehehe..terharu ye sayang..ngeh3x..insyaAllah terbaik..sem depan kena berusaha lagi lebih..imarah2x kan lebih surau kita k..insyaAllah..

Post a Comment

..TinggalKan Jejak Anda Di siNi..

Blog Widget by LinkWithin
 

~..SaLam UkHwaH FiLLah..~ Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Blogger Styles Image by Tadpole's Notez